Zeleni koraci

U 2015. godinu ušli smo s još jednim novim “zelenim” projektom. Zelenim, jer smo se po prvi puta javili na područje koje se odnosi na ekologiju i očuvanje naše neposredne okoline, a ujedno i nosi naziv “ZELENI KORACI”. Naime, projekt ZELENI KORACI financiran je od strane Ministarstva znanosti , obrazovanja i sporta, a s njim se Udruga prijavila na područje izvaninstitucionalnih oblika odgoja i obrazovanja o zdravim načinima života, očuvanju okoliša te o njegovom održivom razvoju, stručno rečeno.

Cilj nam je kroz ovaj projekt pružiti priliku našim najmlađim članovima da i oni mnogo nauče o zdravom životu i o važnosti čuvanja prirode, a pri tome se druže i dobro zabave. Tako smo osigurali financijska sredstva za zapošljavanje fizioterapeutkinje koja se brine za očuvanje i poboljšanje motoričkih funkcija naše djece kroz individualni i grupni rad, terapijsko jahanje s volonterkom Olesjom te kroz školu plivanja.

Teoriju o zdravim načinima života i očuvanju prirode prolazimo na zanimljive načine kroz igru i kreativne aktivnosti svakoga tjedna. Tako vježbamo i učimo uz pjesmice, kroz igru učimo o svojem tijelu, izrađujemo kreativne stvari od recikliranog materijala i pri tome se super zabavljamo. Također, svojim vršnjacima željeli smo isto pružiti priliku da nešto novo saznaju ili samo ponove o našoj prirodi te smo Pučkoj knjižnici i čitaonici Daruvar poklonili nekoliko slikovnica da ih svi mogu prelistati te uživati u veselim ilustracijama i poučnim slovima.

Organizirali smo i predivno druženje s članovima Udruge za promicanje kreativnosti Vilibald iz Zagreba koji su nas posjetili 10. travnja i proveli s nama zanimljivu radionicu gdje smo izrađivali šarene sovice od kartonskih tuljaka i oslikavali platnene vrećice od žutice, koje smo dobili na poklon. Svi sudionici bili su oduševljeni, kako oni maleni tako i oni nešto veći.

U sklopu projekta uključili smo se i u akciju Zelena čistka kako bi i mi svojim malenim rukama očistili naš lijepi grad te tako pokazali da i mi brinemo o okolišu. Također, sudjelovali smo i na Sajmu zdravlja sa svojim izložbenim štandom na kojem smo svim našim sugrađanima osigurali degustaciju zdravih kolačića, koje smo sami ispekli na radionici te domaćeg soka od naranče.
Eto, to su naši zajednički zeleni koraci koje smo poduzeli do sada, a čeka nas još nekoliko kilometara do kraja!!!


Skip to content