Volontirajte

Nije bitno jeste li još u školskim klupama ili u njima sjede vaši unuci, jeste li zaposleni na (pre)puno radno vrijeme ili baš tražite novi posao, imate kristalno jasnu sliku o tome gdje i kako želite pomoći ili se osjećate voljno, ali pomalo zbunjeno – svatko može volontirati!

Roditelji djece s teškoćama u razvoju suočeni su s brojnim izazovima i stresnim situacijama zbog kojih se često osjećaju zabrinuto te katkad i bespomoćno. Teškoće u razvoju djeteta donose brojne izazove roditeljima koji često uz roditeljsku ulogu preuzimaju i onu medicinsku, rehabilitatorsku pa i obrazovnu. Nije lako pomiriti sve te uloge u 24 sata, koliko traje jedan dan u kojemu bi trebalo biti dovoljno vremena za posao, pripremu hrane, brigu, hranjenje, igru, nježnosti, ali i brojne terapije. Zbog toga su pokrenute i radionice za pružanje podrške i osnaživanje roditelja djece s teškoćama u razvoju.

Na radionicama roditelji upoznaju druge roditelje, razmjenjuju korisna iskustva i praktične savjete, dobivaju pomoć i ohrabrenje, ali i priliku za druženje i prijateljstvo. Mnogima od njih takve radionice mijenjaju pogled na svijet. Nakon njih osjećaju da nisu sami, da sve teškoće s kojima se suočavaju nisu nepremostive. Dobivaju samopouzdanje i motivaciju koji su im potrebni za svakodnevno suočavanje s novim izazovima.

Vaša će donacija pomoći djeci s teškoćama u razvoju provedbom radionica udruge “Korak dalje” Daruvar na kojima će njihove majke i očevi dobiti dodatna znanja, savjete i podršku, ali i snagu za suočavanje s izazovima u svojoj roditeljskoj ulozi. Svaka je kuna važna, ali na vama je da odaberete iznos donacije. Na tome Vam od srca hvala!


Skip to content