6. godišnja konferencija voditeljica i voditelja programa podrške roditeljstvu

6. godišnja konferencija voditeljica i voditelja programa podrške roditeljstvu

Category : Objave

Dana 05. i 06. veljače u Daruvaru je održana 6. godišnja konferencija voditeljica i voditellja programa podrške roditeljstvu djece predškolske dobi „Rastimo zajedno“ i „Rastimo zajedno Plus“.
Konferenciji je prisustvovalo preko 200 odgajatelja, psihologa i drugih stručnjaka, djelatnika dječjih vrtića i centara za socijalnu skrb (podružnice – obiteljski centri) iz svih krajeva Hrvatske.
Tema ovogodišnjeg okupljanja voditeljica i voditelja radionica „Rastimo zajedno“ i „Rastimo zajedno Plus“ bila je „Stručna podrška voditeljicama i voditeljima u provedbi programa podrške roditeljstvu“.

U stručnom dijelu konferencije cijenjeni predavači održali su zanimljiva predavanja i radionice na različite teme poput: „Veselje i muke s različitostima u vrijednostima i svjetonazorima“, „Supervizija kao podrška voditelji(ca)ma programa Rastimo zajedno (Plus)“, „Zašto odrasli trebaju bajke?“ i „Grupni rad sa zahtjevnim ulogama“.

Osim stručnog dijela, na konferenciji su predstavljeni i rezultati projekta SUPPORT – Sustavna Podrška za Podršku Roditeljstvu u koji smo od prosinca 2014. g. uključeni u partnerstvo s Centrom za podršku roditeljstvu „Rastimo zajedno“ i Udrugom „Portić“ iz Rijeke. Projekt je u potpunosti financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Sudionicima konferencije predstavljene su informacije o superviziji za voditelje „Rastimo zajedno (Plus)“ radionica kao i informacije o priručniku „Standardi i pokazatelji kvalitete u provedbi programa podrške „Rastimo zajedno“ i Rastimo zajedno Plus“ koji je razvijen u sklopu projekta SUPPORT.

Program konferencije održavao se u prostorima Pučkog otvorenog učilišta, Gradske vijećnice i Hotela „Termal“ u organizaciji Centra uza podršku roditeljstvu „Rastimo zajedno“ iz Zagreba, Udruge „Portić“ iz Rijeke i Udruge „Korak dalje“ Daruvar, UNICEF-a, Grada Daruvara i Agencije za odgoj i obrazovanje a uz financijsku podršku projekta SUPPORT.


Skip to content