8. susret klubova osoba s intelektualnim teškoćama

8. susret klubova osoba s intelektualnim teškoćama

Category : Objave

Dana 27. svibnja 2017. god. sudjelovali smo na 8. susretima klubova osoba s intelektualnim teškoćama u Pločama. Susreti klubova održavaju se jednom godišnje u organizaciji Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama i jedne od Udruga, članica Saveza.
Nama je bio doživljaj uopće se uputiti na tako veliki put s našim voditeljima, neki od nas i sami bez pratnje roditelja i još kada tom doživljaju dodamo proživljeno na samom događaju vjerujte da će se još dugo među nama spominjati riječi „sportske igre u Pločama“.
Na sportskim susretima sudjelovalo je 15 Udruga iz cijele Hrvatske, koje su članice Saveza i oko 150 članova te je održano 5 sportskih igara na kojima su se natjecale osobe s intelektualnim teškoćama. Ali prije samoga natjecanja trebalo se pokazati tko je danas glavni u gradu te smo svi skupa sudjelovali u svečanom mimohodu kroz grad Ploče nakon kojega smo uživali u programu koji nam je približio kulturu toga kraja.
Nakon završetka natjecanja i podjele medalja, koje su bile zlatnog sjaja jer nitko među nama za drugi sjaj medalja niti ne zna, slijedilo je druženje svih sudionika uz glazbeni program i ples.
A tek ovdje…trebamo li uopće reći kojeg sjaja je medalja koju svi od reda zaslužimo za zabavu koju pružamo?


Skip to content