Asistivna tehnologija za kvalitetniji život osoba s invaliditetom

Asistivna tehnologija za kvalitetniji život osoba s invaliditetom

Category : Objave

U suradnji s Udrugom „Korak dalje“ Daruvar i tvrtkom E-Glas iz Rijeke održana je prezentacija pod nazivom Asistivna tehnologija za kvalitetniji život osoba s invaliditetom,     6. listopada 2016. godine u Velikoj vijećnici Grada Daruvara.

Direktor tvrtke E-Glas, ujedno i profesor na Tehničkom fakultetu u Rijeci s kojim tvrtka usko surađuje, gospodin Miroslav Vrankić prezentirao je rad tvrtke te dosadašnje uspjehe i patentirane proizvode koji omogućavaju osobama s invaliditetom komunikaciju s njihovom okolinom, nude samostalnost i čine njihov život, kao i život njihove obitelji, kvalitetnijim.

Tijekom predavanja, prezentirana su mnoga pomagala: od jednostavnih statičnih komunikatora do naprednih komunikatora upravljanih pogledom te različiti uređaju za alternativni pristup računalu. Sve navedeno sudionici na predavanju slobodno su mogli i sami isprobati. Predavanju su prisustvovali predstavnici osnovnih i srednjih škola iz Daruvara, Centra za odgoj i obrazovanje Rudolf Steiner, Centra za socijalnu skrb Daruvar, Udruge slijepih Pakrac – Lipik i Doma za starije i nemoćne pl. Lj. Janković te roditelji djece s teškoćama u razvoju.

Zajednički rad tvrtke E-Glas i Tehničkog fakulteta iz Rijeke pokazao nam je široki spektar mogućnosti koji je ostvariv uz malu dozu pozitivizma i dobru međusobnu suradnju.


Skip to content