Gradnja drvene kućice u dvorišnom prostoru Udruge

Gradnja drvene kućice u dvorišnom prostoru Udruge

Category : Objave

Svi koji su posjetili prostorije Udruge znaju da već godinama uspješno radimo u dva glavna prostora: prostor poludnevnog boravka i igraonica za rad s djecom. No posljednjih mjeseci Udruga radi punom parom i sve češće se nalazimo u situacijama da nam nedostaje dodatnog prostora.

U potrazi za mogućim rješenjima rodila se ideja: „A što ako u dvorište postavimo vrtnu kućicu?“ Tokom vremena ideja o vrtnoj kućici je izrasla u pravu drvenu kućicu. Adaptacijom velike sjenice dobio bi se prostor od 20ak kvadrata koji će se moći koristiti za provođenje aktivnosti Udruge, kao što su individualni i grupni rad s djecom i odraslima, logopedska terapija, grupe podrške, psihosocijalna podrška i savjetovanje za roditelje, kao i bilo koju drugu aktivnost potrebnu za kvalitetan rad Udruge.

Nije se gubilo vrijeme. Nabavljen je materijal za vanjske zidove, a zatim i materijal za izolaciju. U zadnjih mjesec dana se intenzivno radilo i uz pomoć vrijednih korisnika poludnevnog boravka kućica je poprimila svoj oblik.

Ali posao je još daleko od gotovog, potrebno je dovršiti vanjske obloge, postaviti izolaciju i obložiti unutarnje zidove, postaviti podove i stolariju, provesti instalacije.

Nakon toga kućica se mora opremiti za rad: nabaviti namještaj i opremu, ugraditi grijanje i hlađenje, i u konačnici urediti prostor kao ugodno mjesto za rad.

Gradnja i opremanje kućice financira se iz vlastitih sredstava i uz pomoć donacija.

Svi koji nam žele pomoći u tome mogu uplatiti donaciju na račun Udruge:

HR97 2340 0091 1100 7909 3, otvoren u Privrednoj banci Zagreb, ili skeniranjem koda.


Skip to content