Kamp u Tuheljskim toplicama

Kamp u Tuheljskim toplicama

Category : Objave

Hrvatski savez udruga osoba s intelektualnim teškoćama organizirao je u sklopu druge godine trogodišnjeg programa Ministarstva socijalne politike i mladih – Projekt: „Kvalitetna edukacija udruga – put u nove izazove“, kamp u Tuheljskim toplicama od 13. do 15.11.2015. Ispred Udruge „Korak dalje“ Daruvar kampu su prisustvovali tajnica Udruge Renata Žukina i voditeljica kluba Sanela Ruth Kolar te jedna osoba s intelektualnim teškoćama, Luka Žukina.

U sklopu programa kampa organizirana su brojna predavanja kako za roditelje, tajnike udruga tako i za voditelje klubova, dok su za osobe s intelektualnim teškoćama bile organizirane razne radionice. Tijekom održavanja kampa mnoge su udruge imale priliku predstaviti svoj rad te podijeliti s ostalima svoje uspjehe, ali i teškoće s kojima se susreću. Za sve zainteresirane bio je organiziran i posjet muzeju Krapinskog čovjeka u Krapini. Poslije izleta organizirano je iznenađenje za sve sudionike kampa.

Naime, sudjelovali smo u mađioničarskoj točki klauna iz Njemačke tijekom koje smo se svi dobro zabavili i nasmijali. Također organizirana je zabava uz živu muziku koja je potrajala dugo u noć. Donesen je zaključak na kraju kampa da su ovakva zajednička druženja potrebna svima, kako osobama s intelektualnim teškoćama i njihovim roditeljima tako i ostalima radi međusobnog povezivanja i povezivanju naših udruga te razmjene iskustava.


Skip to content