Kava s kromosomom viška za Svjetski dan osoba s Down sindromom

Kava s kromosomom viška za Svjetski dan osoba s Down sindromom

Category : Objave

Svjetski dan osoba s Down sindromom smo i ove godine odlučili obilježiti akcijom „Kava s kromosomom viška“.  “Kava s kromosomom viška” provodi se u nekoliko hrvatskih gradova, a mi smo nastavili suradnju s Caffe bar “City Cafe” Daruvar.

Naši članovi s Down sindromom, Marijan, Patricija i Mario su osoblju kafića pomogli pripremati pića i posluživati goste te su uspješno pokazali kako mogu, a i trebaju, biti jednakopravni članovi našeg društva.

Osobe s Down sindromom dijele određena obilježja, kao što su: karakteristične crte lica, blage do umjerene intelektualne teškoće, nizak rast i zaostaci u fizičkom razvoju, problemi s govorom, ali između njih postoje i velike individualne razlike. Neke osobe su sposobne za samostalan život dok je drugima potrebna konstantna podrška. Obilježavanjem Svjetskog dana osoba s Down sindromom želimo našu zajednicu upoznati ne samo s Down sindromom, već i osobama koje ga imaju, i pokazati koliko oni znaju i koliko im znači pruženo razumijevanje.

Dragom osoblju Caffe bara „City Cafe“ Daruvar zahvaljujemo na podršci, pomoći i razumijevanju te na tome što ste opet objeručke prigrlili našu ideju da vaš prostor ispunimo srećom i veseljem.

Hvala i svima koji su doprinijeli da nam Svjetski dan osoba s Down sindromom bude baš poseban. Nama je bilo jako lijepo!

 


Skip to content