Korakovci na usluzi

Naziv projekta

Korakovci na usluzi – socijalno uključivanje djece s teškoćama i njihovih obitelji u zajednicu osiguravanjem kvalitetnih socijalnih usluga

 

Partneri u projektu

Centar za odgoj i obrazovanje Rudolf Steiner Daruvar

Grad Daruvar

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji “Maslačak” Križevci

 

Opis projekta

Djeca s teškoćama u razvoju jedna su od najranjivijih društvenih skupina, a njihove obitelji se svakodnevno susreću s brojnim izazovima, uključujući socijalnu izolaciju i marginalizaciju. Udruga “Korak dalje” Daruvar ovim Projektom djeci s teškoćama u razvoju i njihovim roditeljima želi pružiti sustavnu, stručnu podršku koja im nedostaje. Djeci s TUR će se osigurati kontinuirana stručna psihosocijalna podrška i uključivanje u brojne aktivnosti s vršnjacima urednog razvoja. Roditeljima djece s TUR će se omogućiti prilika da usvoje nova praktična saznanja kako bi se lakše i uspješnije nosili s izazovima roditeljstva i bolje uskladili svoj obiteljski i profesionalni život. Ostali članovi obitelji će biti uključeni u grupne aktivnosti s ciljem što kvalitetnijeg prihvaćanja i razvijanja odnosa prema obiteljskom članu s TUR.

 

Ciljevi i očekivani rezultati projekta

Cilj projekta Korakovci na usluzi je povećanje mogućnosti za socijalno uključivanje djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji u lokalnu zajednicu. Ciljne skupine bit će obuhvaćene programima pružanja psihosocijalne podrške, fizioterapije i terapijskog jahanja.

 

Ukupna vrijednost projekta i iznos sufinanciranja

Projekt u vrijednosti od 1.312.305,19 HRK u cijelosti financira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.

 

Razdoblje provedbe

Projekt se provodi u trajanju od dvije godine, od 27.10.2020. do 26.10.2022. godine.

 

Kontakt osobe za više informacija

Udruga “Korak dalje” Daruvar
043/333-653

Više informacija o strukturnim fondovima i operativnim programima možete pronaći na:

Poziv se provodi u okviru Prioritetne osi 2 „Socijalno uključivanje“, investicijskog prioriteta 9.iv – Poboljšanje pristupa pristupačnim, održivim i visokokvalitetnim uslugama, uključujući usluge zdravstvene skrbi i socijalne usluge od općeg interesa; specifičnog cilja 9.iv.1. – ”Poboljšanje pristupa visokokvalitetnim socijalnim uslugama, uključujući podršku procesu deinstitucionalizacije”.

 

Europski strukturni i investicijski fondovi


Skip to content