Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama – 16.5.2022.

Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama – 16.5.2022.

Category : Objave

U ponedjeljak, 16.5.2022. na glavnom gradskom trgu obilježili smo Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama. Ovaj dan se svake godine obilježava u Zagrebu, u organizaciji Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama, ali mi smo se ovaj put odlučili obilježiti ga samostalno u našem gradu, zajedno s našim sugrađanima.

Sa željom da naš rad približimo javnosti, odlučili smo jedan manji dio naših svakodnevnih aktivnosti održati na trgu. U tome su nam se pridružili učenici prvog razreda Osnovne škole Vladimira Nazora, učenici Centra za odgoj i obrazovanje Rudolf Steiner Daruvar i učenici Ekonomske i turističke škole Daruvar, kao i poneki zainteresirani prolaznici. Kao aktivnosti smo pripremili jednu kreativnu radionicu oslikavanja torbi i ruksaka, različite društvene igre i nezaobilazno druženje uz kavu.

Jedan od glavnih ciljeva našeg djelovanja kao udruge je uključiti osobe s intelektualnim teškoćama u lokalnu zajednicu, a zajednicu upoznati s njihovim mogućnostima i potrebama. Uživamo organizirati ovakva događanja i drago nam je vidjeti naše korisnike kako surađuju i druže se sa svojim sugrađanima, jer na taj način javnosti približavamo što i kako radimo, a naši korisnici uživaju u nečem novom i drugačijem.

Zahvalni smo našim sudionicima bez kojih ovaj dan ne bi bio tako uspješan, kao i svim poznatim i nepoznatim prolaznicima koji su zastali i pozdravili nas, a moramo spomenuti i Grad Daruvar koji nam je i ovaj put izašao u susret i omogućio da se na trgu osjećamo kao kod kuće. Više o tome kako nam je bilo pogledajte na fotografijama:


Skip to content