Okrugli stol “Moje dijete, moja snaga”

Okrugli stol “Moje dijete, moja snaga”

Category : Objave

Udruga „Korak dalje“ Daruvar pri kraju je provedbe projekta „Za vašu hrabrost i neodustajanje“ financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Projekt je trajao godinu dana te je imao za cilj pružanje podrške obiteljima s djecom i osobama s intelektualnim teškoćama jačanjem roditeljskih kompetencija i kompetencija djece i mladih osoba s IT.
Kako bi se razmijenila iskustva i prodiskutirala problematika roditeljstva djeci i mladim osobama s intelektualnim teškoćama u srijedu, 10.10.2018. god. u Bjelovaru održali smo Okrugli stol pod nazivom „Moje dijete, moja snaga”.


Na Okruglom stolu su uz naše projektne partnere Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Bjelovar Osit MarioObiteljski Centar Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorska županije sudjelovali i predstavnici grada Bjelovara i Daruvara, predstavnici Centra za socijalnu skrb Bjelovar, Centra za socijalnu skrb Daruvar i V. osnovne škola Bjelovar.
Teme koje smo razmotrili uključuju količinu podrške koje dobivaju obitelji djece i mladih osoba s intelektualnim teškoćama te potrebu za efikasnijim sistemom brige za djecu i osobe s IT koji uključuje sve stručnjake, ustanove, udruge i sl. koji su uključeni u njihove živote.


Roditelji su iznijeli svoju iskustva te je zaključeno da je situacija danas bolja nego prije cca 15-tak godina ali da itekako ima potrebe za poboljšanjem na što nam ukazuju rasprave kao što je bila na našem Okruglom stolu čije ćemo zaključke proslijediti na više instance.

 


Skip to content