Podrška našem odrastanju

Podrška našem odrastanju

Category : Objave

Projekt „Jer stvarati je radost“ je proveden ove školske godine (2017. / 2018.) pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, a zamišljen je kao bogati program aktivnosti podrške za članove Udruge predškolskog i školskog uzrasta. Programski sadržaji su bili usmjereni na edukacijsko-rehabilitacijske aktivnosti koje olakšavaju školovanje, odrastanje i uključivanje u zajednicu djece s teškoćama u razvoju. Okosnicu projekta je i ovoga puta predstavljao individualni rehabilitacijski program koji se svakodnevno provodio sa svim malim članovima, kako bi se ojačale njihove emocionalne i socijalne kompetencije, a što uspješnije i s manje teškoća ostvarilo njihovo svakodnevno funkcioniranje.
U projektnom partnerstvu s Tehničkom školom Daruvar proveden je ciklus kuharskih radionica „Domaće i bez kemije“ na kojima su zajedno sudjelovali učenici kuharskog smjera i mlađi članovi Udruge. Cilj ove projektne aktivnosti je od malih nogu usvajati naviku zdrave prehrane, upoznati sve namirnice koje rastu u našim krajevima, usvojiti nove vještine za pripremanje jednostavnih obroka te osvijestiti koliko je način prehrane iznimno važan za naše zdravlje, kao i za opće psihofizičko funkcioniranje. Pored mnogobrojnih ukusnih predjela, jela i slastica, pravi šlag na torti je ipak predstavljao dvodnevni izlet u Poreč s mentorima kuharima. Oni su u hotelima Valamar dobili priliku saznati o mogućnostima sezonskih kuharskih poslova , a kuharčići iz Udruge su vidjeli more, upoznali mnoge nove ljude i znatno obogatili svoje iskustvo.
Ponosni smo što je jedna od projektnih aktivnosti bila i trodnevna edukacija za roditelje o sve popularnijoj AEQ kineziološkoj metodi svjesnog pokretanja i somatskog učenja na kojoj su dobivena mnoga dragocjena praktična saznanja, posebice za roditelje s djecom kod koje su prisutni motorički poremećaji.
Za postizanje dobrog zdravlja i kvalitete života se sve češće govori o kretanju, boravku u prirodi i druženju sa životinjama. A kako je jedan od naših glavnih ciljeva djelovanja upravo kvaliteta života, revno smo prionuli na još jednu terapijsku i blagotvornu aktivnost podrške, terapijskom jahanju. Pod vodstvom iskusne hipoterapeutkinje, a uz pomoć vjernih volontera , jahali smo svakoga tjedna i ništa nas nije moglo zaustaviti – osim kiše  🙂

Skip to content