Provedba projekta „Korakovci na usluzi“ u punom kapacitetu

Provedba projekta „Korakovci na usluzi“ u punom kapacitetu

Category : Objave

Bliži se kraj siječnja, a s njim i kraj prvog tromjesečja provedbe projekta „Korakovci na usluzi – socijalno uključivanje djece s teškoćama i njihovih obitelji u zajednicu osiguravanjem kvalitetnih socijalnih usluga“. Pružanje psihosocijalne podrške teče u punom jeku, djeci s teškoćama u razvoju se svakodnevno osigurava pomoć u učenju, prilika da jačaju svoje kompetencije i mjesto gdje se mogu slobodno družiti i razvijati se. Na logoterapiji imaju priliku unaprijediti svoje govorne i jezične vještine.

Održana je i prva grupa podrške za roditelje djece s teškoćama u razvoju na kojoj su roditelji uz vodstvo psihologinje usvajali praktična znanja kako se lakše nositi s izazovima koje nosi odgajanje djeteta s teškoćama u razvoju.

Nedavno je zaposlena i posljednja osoba predviđena za provođenje projekta. U Centru za odgoj i obrazovanje Rudolf Steiner Daruvar zaposlena je fizioterapeutkinja za provođenje fizikalne terapije za djecu s teškoćama u razvoju. Uskoro je u planu i održavanje edukativnih radionica za djecu s teškoćama u razvoju i njihove braće i sestre te organiziranje predavanja i kreativnih radionica za roditelje i članove obitelji. Na proljeće, čim vrijeme dozvoli, pokrenut će se i terapijsko jahanje.

Udruga „Korak dalje“ Daruvar projekt provodi u suradnji s projektnim partnerima: Udruga „Maslačak“ Križevci, Centar za odgoj i obrazovanje Rudolf Steiner Daruvar i grad Daruvar. Projekt u vrijednosti 1.312.305,19 HRK u cijelosti financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Više informacija o strukturnim fondovima i operativnim programima možete pronaći na:

 


Skip to content