Šareni kišobrani

Šareni kišobrani

Category : Objave

Znate poslovicu  „Po jutru se dan poznaje!“, e pa kod nas to nije bio slučaj u utorak (10. svibnja). Naime, probudili smo se vrlo rano, jedva kapke držali bez čačkalica, kiša nas oprala i nije stajala, temperatura nas malo stresla, ali mi kao vješto izvježbani borci hrabro krenuli naprijed put nove avanture, jer ako smo išta naučili u životu to je onda vještina „preživljavanja“ i borbe u ovom društvu.

I tako smo krenuli prema Varaždinu, malo uspavani, s velikim pitanjem iznad glave: „Zar je moguće da nam svaki izlet mora biti mokar!?“. Ali nismo tugovali, pa ipak idemo u novu avanturu i nema straha jer nije petak 13!!!  😀 Još k tome, bili smo svi skupa, cijela ekipa na okupu s novim prijateljima koji još nikada nisu išli s nama na izlete.

Naši šareni kišobrani odradili su savršen posao tijekom turističke ture po Varaždinu. Ovim putem javno se zahvaljujemo gospodinu Hollandu i Foxu koji su izumili kišobrane jer bez njih naši izleti ne bi bili mogući. 😀

U Varaždinu smo posjetili dvorac i upoznali se s poviješću tog prekrasnog grada, palaču u kojoj smo pogledali izložbu od 4.500 kukaca te Muzej anđela gdje smo sreli jednog lijepog, plavog anđela te taj trenutak zabilježili brojnim slikama. Naravno, restoran je posebno turističko odredište koje najviše volimo posjetiti jer se tamo smije i degustirati, a ne samo gledati i slikati.

Vrativši se u autobus napunili smo ga mnogim suvenirima i litrama kišnice koja je kapala s naših šarenih kišobrana te smo se uputili prema dvorcu Trakošćan. Stigavši u podnožje tog predivnog zagorskog diva shvatili smo da će „suveniri“ koje smo ponijeli iz restorana nestati do kraja obilaska dvorca. Tako je i bilo…

Kada nas je napokon umor svladao, odlučili smo da je sada krajnje vrijeme da sjednemo na jednu zagorsku kavicu uz koju smo razmijenili svoje dojmove i donijeli zajednički zaključak da nama ništa ne može pokvariti izlet, ni jedna kap kiše, ni izgubljeni žuti kišobran ni previše „suvenira“ iz restorana. Mi smo slavonski borci koji su spremni na sve. Pa kao takvi, nakon napornog dana i nakon predivnih stvari koje smo vidjeli u Varaždinu, bili smo definitivno spremni za tamburicu, „jukanje“ i pravu slavonsku feštu u autobusu na povratku kući. Ovim putem se također zahvaljujemo i gospodinu Sassonu koji je izumio digitalni fotoaparat kojim smo stvorili vječni dokaz da nam ništa neće „ovaj dan pokvarit“ (pjesma TBF-a 🙂 i da smo pozitivci kakvih nema.

Dakle, po jutru se naš dan sigurno ne poznaje jer nema toga što nam naše kišne izlete može učiniti manje zanimljivim, veselijima ili uzbudljivima. Jer bitno je samo kojom stranom u životu koračate, kišnom ili sunčanom. Nama je zapravo svejedno, jer mi imamo svoje šarene kišobrane. A gdje je vaš šareni kišobran???

Izlet u Varaždin i Trakošćan jedna je od predivnih aktivnosti u sklopu provedbe druge godine Trogodišnjeg programa „Idemo dalje“ – poludnevni boravak za osobe s intelektualnim teškoćama, financiran od strane Ministarstva socijalne politike i mladih.


SUPPORT

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Radno vrijeme:

Ponedjeljak: 08-16h
Utorak: 08-16h
Srijeda: 08-16h
Četvrtak: 08-16h
Petak: 08-16h

Skip to content