Sportske igre s vrtićima

Sportske igre s vrtićima

Category : Objave

U sklopu projekta „Zeleni koraci“ financiranog preko Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta organizirali smo prave sportske igre za djecu iz vrtića i naše najmlađe članove s ciljem dobre zabave, druženja, trčanja, znojenja, navijanja i mjerenja snage. Sportske igre su završna aktivnost našeg malog zajedničkog projektića „SKUPI I SOKIĆ SI KUPI“ tijekom kojeg smo svi zajedno skupljali plastične boce te ih zamijenili za sokove koje smo namijenili za osvježenje na dan sportskih igara.

Svi smo bili vrlo vrijedni te smo obavili veliki posao i sakupili puno boca i tako kupili dovoljno sokova i grickalica za sve. Sportske igre započeli smo s jednim veeeeelikim razgibavanjem nakon čega smo se podijelili u četiri skupine – plavi, zeleni, ružičasti i crveni i natjecanja su mogla početi! Dvije tete voditeljice vodile su natjecateljske igre te bilježile sve rezultate.

Od igara imali smo povlačenje užeta, štafetu – štipaljke, gađanje limenki i štafetu oko stolica. Između igara imali smo organizirano i osvježenje gdje su tete iz Udruge osigurale da svako dijete dobije osvježenje. Djeca iz Udruge imala su svako svog asistenta koji je s njima sudjelovao u igrama. Za kraj sklonili smo se sa sunca i u prostoru Udruge podijelili nagrade svim sudionicima na sportskim igrama. Cjelokupni doživljaj sportskih igara teško se može opisati preko malih slova na ekranu i papiru jer zajedništvo među djecom iz vrtića i djecom s teškoćama u razvoju, koje je vladalo u našem dvorištu toga dana trebalo se doživjeti.

Djeca su nevina, neiskvarena, mali ljudi bez predrasuda i još jednom su nam to dokazali. Vidjeti kako svi strpljivo, bez ijednog komentara čekaju da dijete s teškoćama u razvoju pomoću svoje asistentice prikvači pet štipaljki na majicu jednu po jednu dok vrijeme curi, stvarno je nevjerojatno. Ili bez prigovaranja brzo istrčati svoju štafetu dok ispred tebe stalno trčkara dijete i tvoju igru pretvara u trčanje štafete s preprekama. Stoga, pozivam sve da se divimo tim malenim ljudima i pokušamo naučiti od njih što znači biti ČOVJEK.

 


Skip to content